Wednesday, July 2, 2014

Oruç nasil tutulmali ?

Yemek yemeyerek :)

Siz ne zannetmiştiniz ? Başka nasıl tutacaktınız ?

Gelelim püf noktalara:



Sahur 



Öncelikle sahurda yemeyi çok abartmayacaksınız. Burada asıl olay ''durumu olmayan insanları'' anlamak üzerine kuruludur. Bu yüzden zengin sofralar yerine basit sofralar olmalıdır. Su+ekmek+peynir kombinasyonu en idael kombinasyonlardan biridir. Bu sebepten ötürü bu böyledir !!




Gün içinde Çok Uyumayın !



Sahura kalktık yemeeemizi yedik. Yattık uyuduk bir kalktık akşam 8.20 olmuş. Wc gittik elimizi yıkadık yüzümüzü yıkadık sofraya oturduk orucumuzu açtık. Buna ben oruç diyemiyorum. Ne aç kaldık ne bişi hissettik !! Bu olmamalıdır. Öğrenciler ve işsizler için 12.00 , çalışan insanlar için ise uyanma saat 7,30 - 8,10 iyidir iyi. Böylelikle kendinizi de bir saate alıştırmış olursunuz.



Kötü Sözden Kaçının


Bu ay kimseye kötü söz söylememe ve üzmeme ayıdır. O sebepten ötürü kimseye kötü söz söylemeyin, bağırmayın, kızmayın, kalp kırmayın. Hele ki oruçluyken bunlardan sakının. Ayetlerle ya da başka şeylerle açıklama yapmayacağım direkt söylüyorum başkalarını üzecek davranışlardan kaçının.


İftarı Abartmayın !


İftarı ''Zengin Sofrası'' nda yapmayın. Bir iftar yemeğine kişi başı 100 tl civarı para harcamayın. Ay çok aç kaldım hadi abanalım yemeğe mantığından uzaklaşalım. Amaç Allah için hayır işlemek. Siz çok para harcayarak parayı gereksiz savurursanız o hayrın hiç bir anlamı kalmaz. HAYIR ! olur. İftar yemeklerimizin de fotoğraflarını paylaşmamaya özen gösterelim. Yiyemeyen vardır imrenen vardır yapmayalım bunu.


No comments:

Post a Comment