Tuesday, June 20, 2017

İçerlenmiş Gibisin

Aslında, demicektim de diyiyim hadi. Içerlenmekten çok daha başka bir konuya değineceğim. Aile baskısının çeşitliliğinden.

Öncelikle her çocuk, uzun yıllar boyunca psikolojik olarak baskıya maruz kalmış, çoğu yetisini ve duyusunu kaybetmiştir. Hatta bir çoğu halen baskıyı yaşamaktadır. Çocuk kelimesi bu paragrafa özel da 27 yaş olarak kullanılmıştır. Ötesi zaten eşek heriftir.

Eyyy aileler sen kimsin ya ? Yıllarca keyfiniz için ket vurduğunuz davranışlar varya onlar üniversite ve iş hayatında bize zorluktan kurtaracak olan davranışlardı. Bu yetilerimizi kaybettirdiğiniz için teşekkür ediyor ve neler olduğundan bahsediyorum.

Hazir cevap olma !

Bir olay yaşanmıştır. Suçlusunuz ! Ama size göre bir bahanesi illaki vardır. Uçan kuşa bile bok atabilirsiniz. Çünkü çocuksunuz. Siz kafanızda bahanenizi kurmaya başlarsınız. Hayallere dalıp beyinde senaryolar üretmeye başlarsınız. Ve vaktiniz gittikçe azalmaktadır. En mantıklı ve doğru bahaneyi bulmanız için beyin nöronlarınız deli gibi çalışır. En dip kuyulara inilir ve sebep-sonuç ilişkisi kendi içinde savaş verir. En sonunda bahaneniz hazırdır.
İşlenilen suç  vazo kırma!
Aile gelir ve kızarak sorar. NEDEN KIRDIN VAZOYU !!
Bir soru sorulduğu için size cevap hakkı doğar. Işte o anda soru biter bitmez cevabı yapıştırırsınız;
Vazo zaten sağlam değildi benim de ayağım...

Derken

SUS ! HAZIR CEVAP VERME !

Hmm..

Yani çocuk beynini boşuna çalıştırıp bir dizi kendisine göre mantıklı süzgeçlerden geçirip en makul cevabı bulduğu için azar işitti. Bravo :) O zaman niye soruyorsun ? O zaman bu cocuk neden beynini kullandı ? Kullanmasına gerek yokmuş ?

Ve böylece çalışan mis gibi beyinler hop yok olur.

İş hayatınızda hep hazır cevap vermek zorundasınızdır. Nadir bir şekilde farklı sorunlar ortaya çıkar. Onları da deneyimleyerek sıyrılmaya çalışılmalıdır. Çünkü müşteri bir soru sormadan önce ne soracağını az çok bilmeli ve konuya hakim olmalısınızdır.

Pekala... aile bu yetinin gelişmesini sizde engelledi biraz önce. Ve bunu yaklaşık 20 yıl boyunca devam ettirdi. Sonucu ise ailenin kişisel tatmini yüzünden iş hayatında başarısızlık !! Haha böyle tam gaz devam edin. Her şey sadece parasını verip okutmak değildir. Hayatta karşısına çıkacak şeyleri şimdiden öğretmektir. Yalan konusuna da gelicem ama sabah işe gitmem lazım...

No comments:

Post a Comment